Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/04/2024 21:59:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Compte enrere per a la inauguració del C.A.R. en eSports HERON Sant Feliu

22/06/2021
Lectures: 3678
Compte enrere per a la inauguració del C.A.R. en eSports HERON Sant Feliu

El dijous dia 1 de juliol a la tarda s'inaugura el Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu, una col·laboració públic-privada pionera en l'àmbit estatal i europeu dels eSports.

De les 18 a les 20 hores, a la planta baixa de la Torre del Roser, es succeiran tot un seguit d'intervencions i ponències orientades a la presentació en societat del nou Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu així com a la divulgació de les activitats que es portaran a terme d'aquí a final d'any. 

Els esports electrònics, també coneguts com a "eSports" o "e-sports", és el nom que reben les competicions de videojocs professionals i semiprofessionals.

Però què és un C.A.R en eSports?

Com ja vam veure a l'entrevista a Albert Carpi, santfeliuenc director de projectes a HERON Sant Feliu, coach i analista especialista en gestió i desenvolupament d'equips d'eSports, el centre d'alt rendiment en esports electrònics ubicat a CO-Innova_LAB Sant Feliu, serà un espai on poder investigar, orientar, entrenar i facilitar la vida dels esportistes tecnològics amb la intenció de millorar les seves capacitats físiques i cognitives i amb atenció també als aspectes psicològics. D'alguna manera el C.A.R. HERON Sant Feliu serà un concentrador de formació i aprenentatge que oferirà als jugadors i als clubs tota la infraestructura que demana la seva preparació per a les competicions i tornejos. Això inclou no només l'equipament i els espais de treball, sinó també el suport de professionals de diferents àrees, un espai on aglutinar els projectes i actors i agents, tant locals com comarcals, unificant esforços i conduint aquest nou ecosistema. Evidentment també es promouran les competicions i esdeveniments d'esports electrònics a la ciutat, que ajudin a situar Sant Feliu de Llobregat com a municipi de referència en economia taronja digital, mitjançant la creació de vincles amb plataformes, lligues, entitats i empreses del sector.

Què fa diferent el C.A.R. Heron Sant Feliu?

Evidentment el C.A.R. acompanyarà als jugadors i clubs locals ja existents, com SFLighteens, en el seu recorregut cap a la professionalització però també accelerarà iniciatives empresarials, com startups del món gaming, relacionades amb els videojocs i els eSports. 

Però el que fa diferent a aquest centre és que posarà totes les seves eines i recursos (equips informàtics, espais de treball i entrenament, formació, professionals de diferents àmbits com la comunicació, l'educació o la psicologia) al servei d'iniciatives i projectes de caire social i ciutadà. 

Hi tindran cabuda des d'actuacions centrades a la inclusió digital, de foment de l'ús de la llengua catalana en els esports electrònics, de lluita activa contra les actituds d'assetjament i menyspreu de les dones en el món dels videojocs i les competicions d'eSports així com l'escletxa de gènere en el món de l'esport digital però també de divulgació de com identificar els videojocs més adequats per als infants i de sensibilització sobre l'addicció als videojocs en els menors. Així mateix també s'investigaran i testejaran els eSports com una eina útil per a la implantació de projectes socials digitals innovadors entre la població més jove i la seva aplicació, pràctica i amena, per tal de treballar pilars com l'educació en valors però també el treball en equip i d'altres soft skills.

Es tracta de donar resposta a una part de la població de Sant Feliu amb interès per aquest sector però, sobretot, treballant el fenomen d'una manera social, local i inclusiva. I això vol dir comptar amb un espai com aquest per a la pràctica dels eSports i facilitar l'accés a un model d'oci alternatiu a tothom, evitant la divisió entre els que tenen accés al món digital i els que no.

Què hi passarà dins el C.A.R. HERON Sant Feliu? Com serà el seu dia a dia?

Les actuacions de HERON Sant Feliu es dividiran en quatre categories bàsiques:

 • eSports Talks CARE: Amb activitats relacionades amb salut, benestar i prevenció de riscos.
 • eSports Talks CLUBS: Dinàmiques on es donaran a conèixer als integrants i els projectes esportius de clubs amateurs.
 • eSports Talks JOBS: Xerrades on es parlarà de l'ecosistema laboral, professional i d'emprenedoria associat als esports electrònics.
 • eSports Talks VALORS: Activitats relacionades amb la vessant educativa, de divulgació i conscienciació sobre temes d'interès social.

Pel que fa a l'activitat diària del centre serà de dilluns a divendres, entre les 16.30 i les 21 hores, amb la possibilitat de dissabte i diumenges en funció de les necessitats dels clubs en la competició o per a la realització d'activitats programades. 

De què es parlarà a la inauguració del C.A.R. HERON Sant Feliu el dijous 1 de juliol?

 • Benvinguda institucional i presentació dels convidats. 
 • Presentació del projecte. Albert Carpi d'HERON Sant Feliu.
 • Eixos del projecte C.A. R. HERON Sant Feliu. Jonathan Gómez.
 • 1) SF Lighteens i el seu projecte "Sant Feliu Open". Júlia Núñez.
 • 2) Feminisme, igualtat de condicions en un sector emergent. Jennifer Gaston.
 • 3) Economia i startups: la importància de validar i donar suport a les noves empreses. Jon Llaguno.
 • 4) Lliga catalana Lleida, defensa i promoció de la llengua. Òmnium Ponent i Gamesports Lleida.
 • 5) El sector audiovisual, noves formes de comunicar. David Espert, MTK Space. 
 • Torn obert de paraules.
 • Cloenda. 

Així doncs, com podeu veure en el continguts de la inauguració, parlar del Centre d'Alt Rendiment eSport HERON Sant Feliu és parlar de competicions, formació, divulgació, impacte social… Més enllà de competicions de videojocs i l'afany professionalitzador dels equips d'esports electrònics, suposa investigació, orientació, entrenament i capacitació al voltant de les competències digitals però també de les anomenades soft skills o habilitats toves que són les que faran millorar en adaptabilitat, creativitat, empatia i comunicació als cyberatletes que hi formin part. 

El Centre d'Alt Rendiment "HERON Sant Feliu" estarà ubicat a la planta baixa de la Torre del Roser, CO-Innova_LAB, com a entorn d'incubació i acceleració, dins del seu programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", és un espai de connexió i aglutinament d'iniciatives innovadores, amb vocació de facilitar l'experimentació en l'entorn social de la ciutat. Servint com a nexe entre professionals de l'ecosistema digital, del sector creatiu i mèdia de Sant Feliu.

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior