Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/06/2024 23:34:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Balanç Happiness Club 2022: Un any de felicitat i prescripció social

12/05/2023
Lectures: 2586
Balanç Happiness Club 2022: Un any de felicitat i prescripció social

Happiness Club'!? Tenim un Club de la Felicitat i el Benestar a Sant Feliu?

Doncs sí. Es tracta d'un club de ciutat que ha omplert d'activitats les agendes dels santfeliuencs i santfeliuenques durant el 2022. Un espai creat per cuidar-te, dedicar-te temps a tu mateix i treballar en el teu benestar físic i mental. Aquest projecte, impulsat pel programa municipal Sant Feliu Innova, ha superat totes les expectatives, reunint més de 250 ciutadans i ciutadanes que han participat en els tallers i activitats impartits per un gran ventall de professionals de la matèria.

Un total de 19 tallers amb més de 45 hores d'activitats de participació comunitària i prescripció social de tot tipus que han omplert CO-Innova_LAB d'il·lusió, respecte i felicitat cada primer i tercer dissabte de mes. Amb el Happiness Club els participants han après a cuidar de si mateixos i han descobert eines i recursos per millorar la seva qualitat de vida. I tot això gràcies als més de 15 professionals que han impartit tallers, molts d'ells, membres del comerç local del municipi, els qui s'han unit a aquesta iniciativa amb el propòsit de millorar la vida de la seva comunitat.

L'impacte d'aquest projecte ha estat evident. Els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu han après a desconnectar de l'estrès diari i a dedicar-se temps per cuidar el seu cos i ment. S'han tornat més conscients de les seves necessitats, han descobert noves formes de relaxació i meditació, han après a alimentar-se de manera més saludable i han trobat activitats que els apassionen i els omplen d'energia positiva.

I és que el Happiness Club no només es tracta d'un espai on s'aprenen tècniques per a cuidar d'un mateix, sinó que també s'ha convertit en un espai on la comunitat es reuneix i es connecta entorn d'un propòsit comú: ser més feliços. Aquí s'han generat llaços d'amistat, suport i empatia, on els participants s'han sentit acollits i respectats.

L'impacte del club a la ciutat i a la comunitat ha estat en diferents àmbits:

  • Increment de la participació comunitària: És un projecte que ha permès involucrar a la comunitat, a la ciutadania de Sant Feliu, i convertir la nostra ciutat en un municipi saludable i compromès amb el benestar i la salut mental. Els participants han mostrat una actitud col·laborativa, oberta, solidària i compromesa amb el club. I setmana rere setmana, hem pogut comprovar com les entrades dels tallers del Happiness Club s'esgotaven ràpidament i s'omplien de persones disposades a cuidar-se, superar les seves pors i divertir-se juntes gràcies a aquesta iniciativa pública.
  • Millora de la qualitat de vida: Les activitats del Happiness club són propostes centrades en la cura de les persones i en la seva identificació i gestió emocional. Es tracta d'una iniciativa que posa el focus en el benestar i la salut mental de la població, millorant la qualitat de vida dels santfeliuencs i santfeliuenques que gaudeixen dels seus tallers. Psicòlegs, artterapeutes, nutricionistes? al club han participat tot tipus de professionals de diferents àmbits per oferir a la ciutadania una guia completa de com millorar la seva vida i començar a cuidar-se gaudint. 
  • Enfortiment de l'economia local: Un dels objectius secundaris del Happiness Club era fomentar l'economia local i donar visibilitat a comerços i empreses del municipi. Moltes de les activitats del Happiness Club han comptat amb professionals de Sant Feliu, activant l'economia de proximitat i promovent-la entre els participants dels tallers que han pogut conèixer nous professionals o situar algunes activitats al mapa local.
  • Foment de la inclusió i diversitat: Al Happiness hem pogut gaudir d'activitats de tot tipus que han generat una comunitat molt diversa, amb persones de diferents orígens o edats que han trobat al club un espai segur on compartir experiències i créixer plegades.
  • Conscienciació i educació: El projecte ha permès prendre consciència a la ciutadania sobre l'autocura i la importància de la salut mental. S'han promogut pràctiques saludables que els assistents poden utilitzar en el seu dia a dia. A més, han pogut aprendre noves tècniques, metodologies o coneixements que els han portat a descobrir activitats que en moltes ocasions desconeixien o no havien provat mai.
  • Intercanvi de coneixement: Participar al club és una gran experiència que agrupa a tot tipus de perfils. Aquestes persones comparteixen espais i activitats i s'aporten mútuament. El Happiness ha estat un espai idoni on aprendre plegades, no només dels professionals que imparteixen els tallers, sinó també de la resta de participants. Tothom té coses a aportar i el club és un lloc fantàstic per fer-ho.

En definitiva, el Happiness Club ha aconseguit que Sant Feliu compti amb una ciutadania més conscient de les seves necessitats i compromesa amb el seu benestar. I això no és només un assoliment per als participants, sinó per a tota la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. Gràcies a aquest projecte, s'ha generat una comunitat més unida, més conscient i més compromesa amb la seva felicitat i benestar. Es tracta d'un exemple clar de bona pràctica per altres municipis propers, que com Sant Feliu, es preocupin per la seva ciutadania.

El Happiness Club s'emmarca dins del projecte "FELICIS Living Lab de benestar: Sant Feliu ciutat cuidadora i saludable", que ha rebut l'ajut econòmic de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona a la categoria de "Projectes Territorials Innovadors". 

Des del 2019 el programa municipal Sant Feliu Innova de l'Ajuntament de Sant Feliu ha identificat 3 dimensions temàtiques de la innovació considerades estratègiques per a la ciutat: 1) economia taronja i ICC digitals (audiovisual, videojocs, esports electrònics), 2) economia platejada i sector sociosanitari i del benestar i 3) talent, aprenentatge i coneixement. 


Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Aquesta acció està subvencionada per la Diputació de Barcelona en el marc de les Iniciatives territorials innovadores per al desenvolupament econòmic.


Notícies relacionades:

Més de 200 persones participen en el Happiness Club i les activitats de benestar de Sant Feliu Innova
Uneix-te al Happiness club: la nova xarxa ciutadana, creativa i saludable
Taronja, platejada i del coneixement, les 3 economies emergents de Sant Feliu (1)
Vols formar part d'un Laboratori Ciutadà de benestar?

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior