Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
26/05/2024 10:22:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Arrenca la setena edició del programa d'emprenedoria Explorer "Jóvenes con ideas"

31/01/2019
Lectures: 2528
Arrenca la setena edició del programa d'emprenedoria Explorer "Jóvenes con ideas"

Comencem una nova edició d'Explorer Sant Feliu. Aquest és el setè any que el programa municipal Sant Feliu Innova acull aquesta iniciativa, impulsada pel CISE (Centre Internacional Santander Emprendimiento) i amb la col·laboració de SECOT (Seniors Españoles para la Cooperación Técnica). El passat dimarts 29 de gener, donàvem la benvinguda a CO-Innova Sant Feliu als 58 emprenedors i emprenedores d'entre 18 i 31 anys que participaran en aquesta nova edició. Aquests joves talents ompliran la Torre del Roser de creativitat, innovació i energia! Tots ells tindran l'oportunitat d'impulsar les seves idees i obtenir les eines i els recursos per fer-les realitat! Com? A través de les formacions, els roadshows i l'assessorament d'experts dels pròxims cinc mesos! 

"Si ho podeu somiar, ho podeu fer. I nosaltres us ajudarem". Així, Josep Maria Rañé, president de Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, donava el tret de sortida d'Explorer 2019 a l'edifici CO-Innova Sant Feliu! Rañé va animar als joves a "gaudir d'aquesta experiència, aprofitar les oportunitats que ofereix el programa i generar comunitat". A més, el regidor va parlar de la "col·laboració amb altres" com un element imprescindible per obtenir bons resultats. Així, donava pas a Paco Bailac, representant de SECOT, i a Alejandro Chacón, responsable d'institucions al Banc Santander. Tots dos van parlar de la importància d'impulsar l'ecosistema d'emprenedoria jove de base tecnològica. 

Tot seguit, va arribar el torn de Sant Feliu Innova. La nostra agent d'Ocupació i Desenvolupament Local, Gemma Antolí, va ser l'encarregada d'explicar als explorers què és CO-Innova Sant Feliu, on passaran els pròxims cinc mesos treballant i perfilant les seves idees! Antolí va presentar Sant Feliu Innova com "un programa que vetlla per la innovació social i la transformació digital al municipi de Sant Feliu". En referència a Explorer, va afegir que "el programa ha estat un èxit en les edicions passades i al 2018 va obtenir una valoració de 4.7 punts sobre 5". 

A més, en aquesta edició hem obtingut més participació que mai! Al desembre, ja teníem 109 candidats inscrits i 55 projectes. Finalment, es van seleccionar 58 emprenedors aglutinats en 25 projectes, dels quals 16 compten amb presència femenina. L'encarregada de fer aquesta tria ha estat la Patrícia del Hoyo, gestora de projectes d'acció social, emprenedoria i innovació i coordinadora de totes les activitats del Sant Feliu Space. Durant la inauguració, la Patricia va presentar el programa als participants com "un temps d'autoconeixement, de creixement, de coneixement envers l'emprenedoria, de treballar la creativitat i esgotar les ments" i va afegir que el primer pas per ser un explorer és "donar-se permís per somiar i imaginar durant aquests mesos". A més, la coordinadora d'Explorer Sant Feliu va preparar la dinàmica Starting Point, a través de la qual els participants van poder crear un slogan pels seus projectes, a través de la detecció de necessitats i possibles clients. 

L'acte també va comptar amb la presència de Marc Valderrama, guanyador d'Explorer Sant Feliu  2018, que va donar consells als nous emprenedors de l'edifici CO-Innova! Valderrama els va suggerir que fossin flexibles, pacients i s'obrissin a reconduir els seus projectes, tot i que "s'allunyessin de la idea inicial", ja que segons aquest jove emprenedor "això significa que potser el projecte no està ben definit". A més, va afegir que idear significa "estar sempre atent a l'entorn i als problemes que es poden detectar per tal de trobar solucions innovadores". Així mateix, la innauguració d'Explorer Sant Feliu 2019 va comptar amb col·laboradors de Sant Feliu Innova com Sergi Moreno gerent de Coworking Creus 36 i Mercè Torras impulsora de RSInnova, un altre dels projectes més ben valorats pels usuaris de Sant Feliu Innova durant 2018. Tots dos van convidar als participants a col·laborar amb el teixit empresarial de Sant Feliu a través del seus nous serveis i enfocament a l'impacte social. 

Aquesta edició compta amb projectes amb un gran nivell de creativitat i innovació! Informar sobre els concerts catalans, lluitar contra l'edadisme, crear una línia de llenceria per a aquells col·lectius que no tenen veu o amenitzar l'estada dels més petits als hospitals són alguns dels propòsits dels nostres emprenedors! Tenim 25 projectes al Sant Feliu Space i cinc mesos per treballar-los, un anirà a Silicon Valley però tots seran guanyadors gràcies a suport i acompanyament personalitzat a la seva evolució. Avui tindrem la primera formació! Ara sí, comença el compte enrere per aquests joves talents! 

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior