Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/06/2024 16:02:44

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Els somnis es fan realitat amb Fablab

20/06/2016
Lectures: 7022
Els somnis es fan realitat amb Fablab

El taller FabLab és una de les propostes d'activitats que Sant Feliu Innova ha ofert conjuntament amb el departament d'Educació a totes les escoles, per potenciar l'emprenedoria i les eines tecnològiques.Es tracta d'una iniciativa que pretén posar a l'abast de la mà les noves eines tecnològiques per expressar idees i propiciar la col·laboració per co-crear nous projectes.
 

Aquesta ideació i prototipatge es realitza en un format orientat a nous models de producció on és la persona qui co-crea el seu entorn i gestiona el seu propi consum de manera responsable i intel·ligent, participant en reptes (personals, col·lectius, de ciutat...) com a possibles motors d'idees de negoci o de canvi social i comunitari.

 Els tallers són una petita introducció en el món de la fabricació digital, en el moviments com el MAKER, el Craft o el DIY i en la interacció entre el món físic i el digital.

 A l'edició 2015-2016 de l' activitat hi ha participat els alumnes de  3r de primària de l'escola Nadal i els alumnes de 4t de primària de l'escola Verge de la Salut.

 En la primera part de l'activitat s'identificava de manera grupal un objecte que els agradaria tenir a l'escola o a la seva classe, d'aquesta manera treballaven la creativitat i el co-disseny. 

 D'aquestes primeres propostes se n'ha fet una selecció per a fabricar digitalment, primer fent el disseny en 3D mitjançant el programa Tinkercad  i després imprimint-ne alguns d'ells mitjançant una impressora 3D.

 Aquí us deixem els dissenys creats: un punt de llibre, una mascota per a la classe (os), un portallapissos i un joc. Com veieu els somnis es fan realitat. Els alumnes van mostrar gran satisfacció vers l'activitat i fins i tot  manifestaven que la repetirien!

 

La realització d'aquest tipus d'activitats pretén introduir el concepte dels "makers", empoderant a la ciutadania en el fet de pensar i dissenyar aquells objectes que necessitin i la seva autofabricació. Els encarregats de portar a terme aquesta formació han sigut precisament uns makers membres de l'Associació Tangencial, que  a més a més  ha estat un dels projectes Yuzz Santfeliu 2016 i que han iniciat aquest mes de juny el "club de Makers Sant Feliu" , que trobareu tots  els dimecres a partir de les 17:00h a la segona planta de la Torre del Roser.

Aquí us deixem l'entrevista que els han fet a Radio Sant Feliu on ens ho expliquen tot.

Notícies relacionades

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior