Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/07/2024 11:20:42

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Parc de Collserola
Punts d'interès

Fonts, Mines i Forns Barraques de Can Ferriol

Barraques de Can Ferriol

  • Ruta 1
  • Punt d'interès de construccions tradicionals
  • Punt d'interès d'agricultura i ramaderia
  • Punt d'interès de flora
  • Com arribar

S'han censat 11 d'aquestes construccions a Can Ferriol, que tenien la funció de protegir els pagesos de la pluja durant la feina al camp i de ser l’espai de magatzem de les seves eines.

Descripció

La finca Can Ferriol, que actualment pertany a l’Ajuntament de Sant Feliu, consta de 86 hectàrees de boscos i camps de cultius de secà, regadiu i arbres fruiters. Dins de la finca s’han censat 11 barraques de vinya de diferents tipologies. Aquestes construccions tenien la funció de protegir els pagesos de la pluja durant la feina al camp i de ser l’espai de magatzem de les seves eines. Es creu que la majoria de barraques de vinya, sobretot les de pedra seca, són del segle XIX, que és quan el conreu de la vinya va agafar més importància.

La construcció d’aquestes barraques és molt senzilla. Com a material s’utilitzen els recursos de l’entorn i sovint no requereix cap material d’unió. Acostumen a tenir una sola estança i la tipologia més comuna és la de cabana de pedra seca, de planta circular, quadrada, rectangular o irregular.

Gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consorci del Parc de Collserola i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat tres de les barraques de Can Ferriol han estat restaurades.

La masia de Can Ferriol, també coneguda com a masia de Can Furriol, es remunta al segle XVIII.

Font:

  • FERNÁNDEZ, Jesús; GIL, Juan Luís; MORENO, Rosa; PRATS, Anna (equip L'aladern). "Estudi de Collserola. Parts 1, 2, 3, 4 i 5". Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1985.
  • ARES; Itinerari Castellciuró-Torre Abadal: 7 d’octubre de 1995. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Departament d’ensenyament. Sant Feliu de Llobregat. 1995
  • RASPALL, Alfons; Guia de Natura del Parc de Collserola. Consorci del Parc de Collserola. Barcelona. 2004

Enllaços d'interès:

Llistat punts d'interès

Inici de Rutes per Collserola

Salta a la part superior