|
|
|
|
 | Construcció formada per una paret de totxo amb una porta, dins la qual hi ha la volta d’una galeria d’uns 100 metres que s’endinsa a la muntanya. |
|
 | Té una disposició original que permet observar la captació de l’aigua, el tub i la bassa, i el seu emmagatzematge. |
|
 | Molt a prop de la masia es troba una mina d’aigua subterrània de la que brolla la font de Can Masseguer. Actualment no és accessible. |
|
 | Gran construcció formada per una entrada en forma de volta, la part de la font i una galeria interior. |
|
 | El tub està encastat a la placa de ciment que arrebossa una part del marge. |
|
 | Construcció formada per l’entrada i el frontal de la font al seu interior, ambdós d’obra arrebossada. |
|
 | 40 metres al nord-est de la masia de Ca n'Amigó trobem aquesta font on actualment trobem un gran embassament. |
|
 | Cau enfonsada a la llera del torrent. S’hi accedeix per unes escales, construïdes de totxo vist, igual que les parets laterals. |
|
 | No trobada. El mapa de l’Alpina la dibuixa a prop de Ca n’Albareda, al seu nord-est. |
|
 | Estava situada a la part inferior del conjunt de l’Ermita de la Salut i el bar restaurant Masia La Salut. Actualment no existeix la font, que va desaparèixer amb motiu d’unes obres de remodelació dels accessos. |
|
 | La característica principal de les fonts naturals de muntanya és que l’aigua que en brolla ho fa de manera intermitent, depenent del règim de pluges i de la filtració de les aigües amb el contacte de la pedra calcària. |
|
 | Al costat de la Torre Abadal hi ha l’entrada a la mina que portava l’aigua procedent del Puig Olorda a la finca. |
|
 | Antic forn de calç. Els forns de calç en estar construïts en terrenys calcaris, també es coïen i a mesura que s'utilitzaven anaven perdent parets, es perdien uns 2 cm per utilització. És per això que amb el temps es deixaven d'utilitzar i es feien de nous. |
|
 | Als voltants de la propietat de Can Ferriol a tocar amb el torrent d’en Serra es situa aquest petit pont construït en pedra seca del segle XVIII. |
|
|
|