Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

21/05/2018 05:27:03

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Parc de Collserola
Rutes pel parc

Història de les barraques de vinya de Can Ferriol


Dins dels terrenys de Can Ferriol s’han censat 11 barraques de vinya de diferents tipologies i tres d’elles, com una part de l’edifici de la masia, han estat restaurades.

Panoràmica de les valls i masos agrícoles de Sant Feliu des de Sanson


Camí de sobre la font del Broll, entre l’accés superior a la font i el mirador de sobre can Massaguer.

Cultius dels masos de la zona agrícola (Feixes de Torre Abadal)


Al voltant de la masia hi ha racons amb molt d'encís. Enormes figueres, que indiquen la presència d’aigua subterrània, dues coves amb una font, un forn de calç, basses, canyissars, camps de blat, ...

Poblat iber de la Penya del Moro


A peu entre Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. Restes de l'ocupació del turó pels laietans i ruïnes d'una fortificació medieval.

La Vall de Sant Feliu i el Puig Olorda des de Penya del Moro


Camí de sobre la font del Broll, entre l’accés superior a la font i el mirador de sobre can Massaguer. Visió de la vall de Can Parellada i la font del Broll.

Plegament Devonià


Es tracta de la millor localització per a observar i estudiar la successió estratigràfica com de l’estructura dels plecs i nivells de calcàries que afecten les seqüències carbonatades i restes fòssils que han permès datar aquests materials corresponent el Devonià inferior.

Plantes, olors i fruiters de secà i aromàtiques a la vall de Can Parellada


Camí de sobre la font del Broll, entre l’accés superior a la font i el mirador de sobre can Massaguer. Visió de la vall de Can Parellada i la font del Broll.

Torre Abadal


Torre medieval que es troba integrada en l'edifici de la masia homònima i que conserva dos dels seus quatre costats, en una alçada de planta i dos pisos.

Can Ferriol


Masia d’estil modern popular del segle xviii dins d'una finca de 86 hectàrees de boscos i camps amb conreus de secà i regadiu i fruiters .

Torre del bisbe


Aquest edifici esplèndid i de grans dimensions conegut també com Torre de Baix, va se construït probablement al segle XII sobre una antiga torre de defensa, i es troba situat a la vall de Sant Feliu de Llobregat.

ermita la salut


La capella es va edificar sobre una ermita medieval i fou beneïda el 1749. 

Can Parellada


Masia originària del segle XII amb ampliacions al segle XVIII. És una de les poques masies que manté actiu el conreu.

Can Masseguer


Masia originària del segle XII amb ampliacions al segle XVIII. És una de les poques masies que manté actiu el conreu.

can Cuyàs


La masia està totalment restaurada i adaptada a la seva nova funcionalitat com a espai lúdic i restaurant. L’any 1999 es va inaugurar un camp de golf a les terres de la propietat.

Can Pahissa


Situada molt a prop de la línia del tren, aquesta masia és un conjunt d'edificacions fruits d'ampliacions en funció de les necessitats. Actualment està molt deteriorat.

Can Sant Feliu


Aquesta masia situada a prop del camí ral i actualment enclotada pel traçat de la via del tren ha tinguts diversos noms. Trobem que inicialment es va anomenar Can Roure, però posteriorment Can Sant Feliu i Can Miano.

Ca n'Albareda


Masia datada a mitjan del segle XVI. Conserva el seu aspecte original de planta basilical, amb un pis, golfes i un cos central sobrealçat.

Can Canaris


L'origen de la masia de Can Canaris se situa al segle XVIII i el seu nom provindria del seu primer propietari i constructor, un senyor de les Illes Canàries.

Santa Creu d'Olorda


Conjunt d’edificacions format per l’església, el cementiri i la casa rectoral, situat a la carretera que puja de Molins de Rei a Vallvidrera. L’església està documentada el 1032.

Font del Broll


Construcció formada per una paret de totxo amb una porta, dins la qual hi ha la volta d’una galeria d’uns 100 metres que s’endinsa a la muntanya.

Font de Can Parellada


Té una disposició original que permet observar la captació de l’aigua, el tub i la bassa, i el seu emmagatzematge.

Font de Can Masseguer


Molt a prop de la masia es troba una mina d’aigua subterrània de la que brolla la font de Can Masseguer. Actualment no és accessible.

Font de la Torre del Bisbe


Gran construcció formada per una entrada en forma de volta, la part de la font i una galeria interior.

Font de Can Ferriol


El tub està encastat a la placa de ciment que arrebossa una part del marge.

Font de Can Marc


Construcció formada per l’entrada i el frontal de la font al seu interior, ambdós d’obra arrebossada.

Font de Ca n'Amigó


40 metres al nord-est de la masia de Ca n'Amigó trobem aquesta font on actualment trobem un gran embassament.

Font de Ca n'Abadal


Cau enfonsada a la llera del torrent. S’hi accedeix per unes escales, construïdes de totxo vist, igual que les parets laterals.

Font de Can Vicenç


Situada al vessant esquerre del Sot de les Beurades, el broc de la font surt d’una petita paret per a contenir el pendent.

Font de Ca n'Albareda


No trobada. El mapa de l’Alpina la dibuixa prop de Ca n’Albareda, al seu nord-est.

Mina de la Salut


Estava situada a la part inferior del conjunt de l’Ermita de la Salut i el bar restaurant Masia La Salut. Actualment no existeix la font que va desaparèixer amb motiu d’unes obres de remodelació dels accessos.

Mina (Font de Can Marc, sobre Can Ferriol)


Les fonts naturals, de muntanya, és que l’aigua que en brolla ho fa de manera intermitent, depenent del règim de pluges i de la filtració de les aigües amb el contacte de la pedra calcària amb les vetes d’ordovicià de Santa Creu d’Olorda, s’origina una mina inaccessible d’un 1m d’altura i 0,5 d’ample.

Mina de Torre Abadal


Al costat de la Torre Abadal hi ha l’entrada a la mina que portava l’aigua procedent del Puig Olorda a la finca.

Fornot de les Torres


Antic forn de calç.Els forns de calç en estar construïts en terrenys calcaris, també es coïen i a mesura que s'utilitzaven anaven perdent parets, es perdien uns 2 cm per utilització. És per això que amb el temps es deixaven d'utilitzar i es feien de nous.

Pont de Can Ferriol


Als voltants de la propietat de Can Ferriol a tocar amb el torrent d’en Serra es situa aquest petit pont construït en pedra seca del segle XVIII.

Barraques de Can Ferriol


S'han censat 11 d'aquestes construccions a Can Ferriol, que tenien la funció de protegir els pagesos de la pluja durant la feina al camp i de ser l’espai de magatzem de les seves eines.

Barraques de Ca n'Abadal


En la finca de la Torre Abadal, actualment propietat de l’Ajuntament de Sant Feliu, s’han censat 9 barraques de vinya, la majoria estan en ruïnes. Només una cabana i un aixopluc resten en bon estat.

Barraques de Ca n'ALBAREDA


Dintre de la propietat de Ca n’Albareda a la vessant de puig d’Olorda troben aquestes modestes construccions, en la qual, els pagesos es protegien de les inclemències meteorològiques durant les jornades de feina al camp.

Barraques de CaN CANARIS


A la finca de Can Canaris s’han censat 9 barraques de vinya de diferents tipologies. La major part està en ruïnes tot i que existeixen dues cabanes i un aixopluc que es troben en bon estat.

Barraques deL CERDANET


Al parc del torrent del Cerdanet s’han inventariat 6 barraques de diferents tipologies. Totes menys un aixopluc estan en ruïnes

Barraques de LA SANSON


Als terrenys de la fàbrica de ciment coneguda com “La Sanson” s’han censat 10 barraques de diferents tipologies. Totes estan en ruïnes menys una cabana que es troba en bon estat.
 
Link to ObjectExecute action