Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/07/2024 12:02:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Parc de Collserola
Punts d'interès

Fonts, Mines i Forns Barraques de Can Canaris

Barraques de Can Canaris

  • Ruta 3
  • Punt d'interès de construccions tradicionals
  • Punt d'interès d'agricultura i ramaderia
  • Punt d'interès de flora
  • Punt d'interès de fauna
  • Com arribar

A la finca de Can Canaris s’han censat 9 barraques de vinya de diferents tipologies.

Descripció

La major part de les barraques que s'han censat a la finca de Can Canaris estan en ruïnes, tot i que existeixen dues cabanes i un aixopluc que es troben en bon estat. Aquestes construccions tenien la funció de protegir els pagesos de la pluja durant la feina al camp i de ser l’espai de magatzem de les seves eines.

Es creu que la majoria de barraques de vinya, sobretot les de pedra seca, són del segle XIX, que és quan el conreu de la vinya va agafar més importància.

La construcció d’aquestes barraques és molt senzilla. Com a materials s’utilitza els recursos de l’entorn i sovint no requereix cap material d’unió. Acostumen a tenir una sola estança i la tipologia més comuna és la de cabana de pedra seca, de planta circular, quadrada, rectangular o irregular.

Can Canaris és una finca de 13 hectàrees situada en el terme de Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d’una finca agrícola que es dedicava principalment a la plantació de cirerers, tot i que en l’actualitat no hi ha cap activitat agrícola. La masia es convertí en un restaurant als anys 80 però actualment està tancat.

Fonts:

  • FERNÁNDEZ, Jesús; GIL, Juan Luís; MORENO, Rosa; PRATS, Anna (equip L'aladern). "Estudi de Collserola. Parts 1, 2, 3, 4 i 5". Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1985.
  • ARES; Itinerari Castellciuró-Torre Abadal: 7 d’octubre de 1995. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Departament d’ensenyament. Sant Feliu de Llobregat. 1995
  • RASPALL, Alfons; Guia de Natura del Parc de Collserola. Consorci del Parc de Collserola. Barcelona. 2004

Enllaços d'interès:

Llistat de punts d'interès

Inici de Rutes per Collserola

Salta a la part superior