Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
13/04/2024 15:20:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu participa a la primera trobada "Mujeres, Innovación y Ciencia"

04/02/2019
Lectures: 1718
Sant Feliu participa a la primera trobada "Mujeres, Innovación y Ciencia"

Sant Feliu és una de les ciutats innovadores que conformen la Red Innpulso (Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación). Per aquest motiu i amb l'objectiu d'impulsar la igualtat d'oportunitats i la participació de les dones en el món científic, el passat divendres 1 de febrer Lidia Muñoz, regidora de Dones i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Feliu, va participar a la primera trobada "Mujeres, Innovación y Ciencia" organitzada per l'Ajuntament de Barakaldo i la Red Innpulso. Aquesta jornada ha suposat un espai d'inspiració i contribució a la visibilitat i enfortiment de les dones a través de la ciència i la tecnologia.

Durant la posada en comú de projectes de les diferents ciutats membres de la Red Innpulso, a la taula rodona titulada Género y liderazgo. Ciudades innovadoras e inteligentes: hacia un modelo de equidad, Lidia Muñoz va explicar com Sant Feliu contribueix a l'eliminació dels rols típicament masculins i aplaca la desigualtat de gènere. Així doncs, la regidora proposava incorporar la mirada de gènere en l'urbanisme i construir ciutats amb aquesta perspectiva a través de l'exemple del soterrament, un repte i punt d'inflexió en l'urbanisme de la ciutat. Per tal de crear un municipi que s'adapti a la diversa ciutadania de Sant Feliu, Muñoz afirmava que "Les infraestructures i nous espais de Sant es dissenyaran amb aquesta mirada d'igualtat de gènere".

La regidora va esmentar el paper protagonista de les dones en l'àmbit de la innovació social a Sant Feliu. D'aquesta manera, s'introduïa CO-Innova Sant Feliu al seu discurs, un aparador de creativitat emergent i projectes d'innovació socioeconòmica amb capacitat transformadora i de creació d'oportunitats amb compromís comunitari, social i ambiental. Lidia Muñoz va presentar l'edifici com "un espai obert i polivalent que fomenta la creativitat, l'emprenedoria i on la dona és la protagonista en projectes d'innovació social."

Aprofitant la menció a CO-Innova Sant Feliu, va presentar les dues plataformes de Sant Feliu Innova que impulsen l'emprenedoria tecnològica. D'una banda, el programa Explorer, dirigit a joves emprenedors d'entre 18 i 31 anys, que aquest any ha comptat amb 16 projectes amb presència femenina dels 25 que han estat seleccionats. D'altra banda, profunditzava en l'inici del Technovation Challenge al municipi, una iniciativa dirigida a nenes i noies d'entre 10 i 18 anys que té com a objectiu enderrocar l'estereotip STEM home.

A banda d'aquestes iniciatives, l'Ajuntament de Sant Feliu ha estat donant suport a projectes de base tecnològica realitzats per dones. Així, la regidora va exposar els casos del documental col·laboratiu Redespierta: mujeres reinventándonos de l'emprenedora Gretel Rufus, participant del programa Explorer, i Play Explorer de la professora de matemàtiques Marina Sala, un programa innovador amb sessions de jocs que potencien la creativitat científica i tecnològica, on els nens i nenes inventen i construeixen jugant.

La trobada "Mujeres, Innovación y Ciencia" forma part de la lluita contra els prejudicis i la discriminació cap a les dones en els àmbits professionals i científics. Així doncs, aquesta jornada s'ha convertit en un referent a seguir per acabar amb el sexisme que ha comptat amb la presència de dones polítiques com la Laura Solís, regidora d'Igualtat de Gènere, Feminisme i LGTBI de Sant Boi, i la Pilar Díez, alcaldessa d'Esplugues, que, juntament amb la Lidia Muñoz, van mostrar un Baix Llobregat unit per la lluita contra la discriminació de gènere a través de la tecnologia i les formacions STEM.

La trobada estava emmarcada dins de les activitats organitzades per la Red Impulso, per tal d'aconseguir la co-creació d'una ciutat igualitària i per difondre un missatge inclusiu que apropi al col·lectiu femení a la ciència i la tecnologia. La Red Innpulso és un fòrum de trobades de 64 ajuntaments, entre els quals es troba el de Sant Feliu, que pretenen avançar en la definició i aplicació de polítiques locals i innovadores a través de la promoció internacional d'activitats innovadores, l'impuls de la inversió dels ajuntaments a compra pública innovadora i l'organització d'activitats socioculturals, jornades, congressos o investigacions en I+D+i.

Sant Feliu Innova està compromès amb la lluita contra la discriminació masclista a través del suport a projectes innovadors i dones emprenedores. Per aquest motiu, si ets dona i vols posar en marxa un projecte, no dubtis a venir a l'edifici CO-Innova i presentar-lo als nostres assessors!

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior