Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/06/2024 02:50:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Neix SANT FELIU TALENT: A la recerca del talent emprenedor a les aules!

14/10/2022
Lectures: 3635
Neix SANT FELIU TALENT: A la recerca del talent emprenedor a les aules!

El programa municipal Sant Feliu Innova lidera, en col·laboració directa amb l'Àrea d'Educació i l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, un nou programa d'innovació que portarà l'emprenedoria a les aules de la ciutat.

En què consisteix Sant Feliu TALENT?

El projecte s'emmarca en la necessitat d'introduir l'emprenedoria a l'ensenyament, ja que una societat viva i activa, que vulgui donar resposta a l'actual crisi econòmica i estructural, i dotar-se d'una configuració social sostenible en el futur i resistent a possibles noves situacions com l'actual, ha de comptar amb una població capaç de generar activitat econòmica i llocs de treball per si mateixa.

Això, fonamentalment, neix d'uns joves amb capacitat emprenedora i capaços de donar forma empresarial a les seves idees i creacions i d'aquesta manera, generar llocs de treball en el futur.
 

Per captar els joves talents de Sant Feliu, el projecte s'adreça a tot l'alumnat de tots els centre educatius del municipi a partir de 4t d'ESO fins Batxillerat i cicles formatius.
Aquests, hauran de:  

  • 1r. Formar equips de dues persones.
  • 2n. Pensar una idea de negoci, tenint en compte que es valorarà la viabilitat, la innovació, la base tecnològica i l'impacte a la ciutat, com també el compliment dels ODS.
  • 3r. Presentació de la proposta de negoci dins dels terminis establerts.
  • 4t. Si la proposta és una de les seleccionades, es desenvoluparà el pla d'empresa amb l'ajuda d'un mentor o mentora del teixit empresarial local, l'equip de Talent Factory i l'equip de Sant Feliu Innova de l'Ajuntament.
  • 5è. Entre els projectes realitzats, es premiarà al guanyador "Sant Feliu Talent 2022" com la millor idea de negoci i també hi haurà un segon i tercer classificats.

L'estructura del projecte consta en crear i desenvolupar una idea emprenedora i que es pugui ampliar, modelar i enllestir amb un pla de negoci concret mitjançant la participació de persones qualificades del món empresarial santfeliuenc que representin la figura d'emprenedors i emprenedores d'èxit i que aporin als i les participants coneixements i competències sobre emprenedoria i empresa.

L'equip que aconsegueixi presentar el millor projecte serà premiat amb un viatge de cinc dies a  Sillicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors como Google, Ebay, Facebook o la Universitat de Standford, entre d'altres.

També s'entregarà un segon premi consistent en un tour emprenedor per Brusel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d'empreses com Finnova o el centre d'innovació de Microsoft. Finalment, es concedirà un tercer premi, anomenat Barcelona Enterpreneur Day, que consisteix en un dia de visita als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona com Imagin Café, Wayra o el Pier01.
Sant Feliu Talent comptarà amb grans col·laboradors del món empresarial, del tercer sector i les universitats que contribuiran a l'objectiu principal del programa, la motivació dels joves participants i el seu apoderament. Que siguin conscients que són capaços de fer grans coses des de la seva iniciativa, creativitat i talents.

Es tracta de treure a la llum el talent emprenedor dels estudiants i propiciar l'esperit emprenedor dels joves, així com fomentar el coneixement del món de l'empresa, aportant-los competències i eines que els facilitin l'accés a la cultura emprenedora i la consecució de projectes futurs empresarials, o intraemprenedors, que puguin desenvolupar.

Aquest nou projecte segueix l'estela de diverses iniciatives de foment de l'emprenedoria innovadora que, amb força èxit, s'han portat a terme anteriorment des de Sant Feliu Innova com van ser els programes d'emprenedoria YUZZ i EXPLORER, entre el 2012 i el 2019, d'on van sortir propostes de negoci (i d'emprenedoria social) que finalment han esdevingut casos d'èxit com, entre d'altres, Nixi for Children, Watteco, S8 Analytics, Mitisworld, Crea Lleure o Fitness Power Food.

Sant Feliu Talent, la nova aposta d'innovació educativa i emprenedoria a la ciutat, complementarà l'oferta del catàleg de serveis d'activitats educatives on es troben també els tallers orientats a l'emprenedoria i la innovació social del Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE), el concurs internacional de tecnologia i emprenedoria Technovation Girls, el suport als Treballs de Recerca dels alumnes de primer de batxillerat en matèries com els videojocs, la innovació i l'economia platejada  i moltes altres propostes relacionades amb l'innovació que s'ofereixen als infants i joves de Sant Feliu.

Si ets una empresa o start-up interessada en ajudar-nos a buscar el talent emprenedor a les aules de Sant Feliu pots posar-te en contacte amb nosaltres a l'adreça tic@santfeliu.cat o al telèfon 93 685 80 24.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".

"Aquesta acció està subvencionada pel Ministeri de Ciència i Innovació - Govern d'Espanya"


Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior