Soterrament

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
01/06/2023 11:04:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Soterrament
Aquest tren només passa una vegada a la vida

Tercer pas: llum verda a la Consulta del soterrament

El ple de juliol de 2021, celebrat en sessió telemàtica el dia 29, va aprovar de manera definitiva que la Consulta del soterrament es realitzés entre el 8 i el 21 de novembre de 2021. Els i les membres del consistori també van acordar el contingut de les dues preguntes que conformen aquesta Consulta.

Així, es va aprovar també la incorporació d’una segona pregunta sobre la preservació de la memòria de l’estació, atenent d’aquesta manera una reivindicació ciutadana i les propostes sorgides en els debats realitzats en el marc de la Setmana del Patrimoni de 2019.

La ciutadania podrà per tant votar donant resposta a:

Constituïda la Comissió de Seguiment de la Consulta del soterrament

A la mateixa sessió plenària del juliol també es va acordar designar els membres de la Comissió de Seguiment de la Consulta del soterrament, un organisme que es va crear com a garantia de transparència i qualitat.

Fruit d’aquest acord, el dia 9 de setembre es va constituir la Comissió de Seguiment de la Consulta del soterrament, que està formada per nou membres: una persona designada per cada grup municipal, i quatre persones representants de diferents consells sectorials (Consell Municipal de Dones, Consell Municipal de Cultura, Consell de Solidaritat i Consell Assessor d’Urbanisme). També en forma part, com a Consell convidat, el Consell Municipal d’Infants.

A la jornada de constitució de la Comissió es van escollir la presidència i el secretariat, atorgant a Maite Ruf el càrrec de presidenta i a Jordi San José i José Luis Haro els de secretaris. Maite Ruf és arquitecta i ha estat proposada pel Consell Assessor d’Urbanisme; Jordi San José va ser alcalde de Sant Feliu entre els anys 2011 i 2019 i ha estat proposat pel grup municipal Sant Feliu en Comú Podem; i José Luis Haro és doctor en Ciència Política i ha estat proposat pel grup municipal PSC.

La Comissió, d’acord amb el Reglament de Participació Ciutadana i Col·laboració, és l’òrgan responsable de vetllar perquè la Consulta ciutadana es desenvolupi d’acord amb la normativa vigent i tenint en compte els principis generals de la participació ciutadana exposats a l’esmentat reglament.

A més, la Comissió també pot resoldre qualsevol aspecte relacionat amb la Consulta, i els seus acords són vinculants.

Funcionament de la Consulta

La Consulta del soterrament que decidirà el futur de Sant Feliu culminarà amb una votació del 8 al 21 de novembre de forma telemàtica, i diumenge 21 també amb la possibilitat de votar de forma presencial, en 10 centres de votació distribuïts arreu de la ciutat.

Formaran part de les meses de votació d’aquests 10 centres, veïns i veïnes de Sant Feliu escollits per sorteig en base al cens municipal de persones majors d’edat, que rebran una notificació oficial. Cada mesa estarà formada per tres membres que ajudaran la ciutadania a votar.

La Comissió de Seguiment de la Consulta va proposar que els i les suplents d’aquestes meses fossin ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, que prèviament s’hagin volgut apuntar per formar-ne part en cas que les persones titulars no puguin ser-hi el dia de la votació presencial.

Si el volum de persones inscrites voluntàriament com a suplents és major que les places disponibles, es realitzarà un sorteig per saber quines de les persones que s’han inscrit formaran part de les meses.

Uns dies abans de la votació presencial, totes les persones que formin part de les meses en un dels centres de votació, bé sigui perquè hagin rebut la notificació o bé perquè s’hagin inscrit de forma voluntària, rebran una formació prèvia. Finalment, totes les persones que formin part de les meses el dia 21 de novembre percebran una compensació econòmica.


Salta a la part superior