Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
24/07/2019 09:16:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Parc de Collserola
Rutes pel parc
  Cultius dels masos de la zona agrícola (Feixes de Torre Abadal)

  Cultius dels masos de la zona agrícola (Feixes de Torre Abadal)


  Al voltant de la masia hi ha racons amb molt d'encís. Enormes figueres, que indiquen la presència d’aigua subterrània, dues coves amb una font, un forn de calç, basses, canyissars, camps de blat, ...
  Torre Abadal

  Torre Abadal


  Torre medieval que es troba integrada en l'edifici de la masia homònima i que conserva dos dels seus quatre costats, en una alçada de planta i dos pisos.
  Can Cuiàs

  Can Cuiàs


  La masia està totalment restaurada i adaptada a la seva nova funcionalitat com a espai lúdic i restaurant. L’any 1999 es va inaugurar un camp de golf a les terres de la propietat.
  Can Pahissa

  Can Pahissa


  Situada molt a prop de la línia del tren, aquesta masia és un conjunt d'edificacions fruits d'ampliacions en funció de les necessitats. Actualment està molt deteriorat.
  Can Sant Feliu

  Can Sant Feliu


  Aquesta masia situada a prop del camí ral i actualment enclotada pel traçat de la via del tren ha tinguts diversos noms. Trobem que inicialment es va anomenar Can Roure, però posteriorment Can Sant Feliu i Can Miano.
  Ca n'Albareda

  Ca n'Albareda


  Masia datada a mitjan del segle XVI. Conserva el seu aspecte original de planta basilical, amb un pis, golfes i un cos central sobrealçat.
  Can Canaris

  Can Canaris


  L'origen de la masia de Can Canaris se situa al segle XVIII i el seu nom provindria del seu primer propietari i constructor, un senyor de les Illes Canàries.
  Font de Ca n'Abadal

  Font de Ca n'Abadal


  Cau enfonsada a la llera del torrent. S’hi accedeix per unes escales, construïdes de totxo vist, igual que les parets laterals.
  Font de Ca n'Albareda

  Font de Ca n'Albareda


  No trobada. El mapa de l’Alpina la dibuixa prop de Ca n’Albareda, al seu nord-est.
  Mina de Torre Abadal

  Mina de Torre Abadal


  Al costat de la Torre Abadal hi ha l’entrada a la mina que portava l’aigua procedent del Puig Olorda a la finca.
  Barraques de Ca n'Abadal

  Barraques de Ca n'Abadal


  En la finca de la Torre Abadal, actualment propietat de l’Ajuntament de Sant Feliu, s’han censat 9 barraques de vinya, la majoria estan en ruïnes. Només una cabana i un aixopluc resten en bon estat.
  Barraques de Ca n'Albareda

  Barraques de Ca n'Albareda


  Dintre de la propietat de Ca n’Albareda a la vessant de puig d’Olorda troben aquestes modestes construccions, en la qual, els pagesos es protegien de les inclemències meteorològiques durant les jornades de feina al camp.
  Barraques del Cerdanet

  Barraques del Cerdanet


  Al parc del torrent del Cerdanet s’han inventariat 6 barraques de diferents tipologies. Totes menys un aixopluc estan en ruïnes