Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2024 02:05:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

L'ecosistema innovador santfeliuenc arrasa als premis GrausTIC

21/11/2023
Lectures: 1502
L'ecosistema innovador santfeliuenc arrasa als premis GrausTIC

El passat 16 de novembre de 2023 a l'Edifici Telefónica - Diagonal Mar de Barcelona es va celebrar la Diada de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a Catalunya. En aquest marc, es van lliurar els Premis GrausTIC els quals pretenen distingir aquelles iniciatives, professionals, empreses o institucions que operen a Catalunya (hi tinguin o no la seva seu central), i que destaquen tant en l'ús com en la promoció de les TIC per millorar la innovació, l'esforç exportador i la responsabilitat social. 

L'esdeveniment d'enguany, centrat en la intel·ligència artificial

La Diada de les TIC a Catalunya, organitzada per GrausTIC, centra cada any la jornada en el tema més rellevant del moment en l'àmbit de les TIC. Aquest any, l'esdeveniment ha adoptat el títol 'Intel·ligència artificial: Apocalipsi, salvació o simplement evolució?' i ha congregat prop d'un centenar d'experts de diversos àmbits per reflexionar sobre la intel·ligència artificial (IA) des d'una àmplia gamma de punts de vista i perspectives, considerant les seves aplicacions infinites, les seves implicacions i com pot afectar les societats del present i del futur.

Una gran representació de Sant Feliu guardonada als premis GrausTIC

El jurat de la Diada de les TIC a Catalunya 2023, format per una trentena de professionals i referents del sector a Catalunya, han reconegut en tres de les sis categories tant al propi Ajuntament de Sant Feliu com a dos actors de l'ecosistema emprenedor de Sant Feliu Innova. 

Per una banda, el jurat ha atorgat a l'Ajuntament de Sant Feliu el "Premi GrausTIC a la Innovació Digital en l'Àmbit Urbà i de l'Espai Públic" el qual s'assigna a aquella iniciativa que hagi aconseguit destacar especialment a l'hora d'introduir millores innovadores en l'àmbit de les ciutats i de l'espai públic a través de les TIC. El premi va ser recollit pel director de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament, Mario Alguacil. 

Una altre guardó va ser per l'emprenedora santfeliuenca Isabel García Baños, Co-fundadora i CEO de Bleta,  empresa emergent que pretén eliminar la bretxa digital que pateix la gent gran apropant-los les noves tecnologies amb una tauleta digital adaptada. La jove enginyera va ser reconeguda amb el "Premi GrausTIC a la Jove Emprenedoria Digital" el qual premia la capacitat d'una o diverses persones menors de 35 anys que hagin destacat per la seva emprenedoria a l'hora de posar en marxa una iniciativa empresarial innovadora en l'àmbit de les TIC, o bé que es basi principalment en el seu ús. 

L'equip de Bleta ens comentava el que significa haver estat guardonats amb aquest premi: "destacar a projectes locals emprenedors com el nostre, demostra l'interès en que les tecnologies siguin una eina per a millorar la qualitat de vida de les persones. A Bleta, continuarem esforçant-nos per a poder fer arribar els avantatges de les TIC a totes aquelles persones que no han pogut aprendre a utilitzar-les, perquè no es quedin aïllades de la societat actual."

Un altre dels actors guardonats de l'ecosistema innovador de Sant Feliu Innova va ser la cooperativa Watteco, fundada per l'emprenedor i un dels guanyador de l'acceleradora Explorer 2019 Marcel Hidalgo.  El jurat ha escollit Watteco com el projecte que més ha destacat, en el darrer any natural, a l'hora de millorar l'eficiència energètica i/o la descarbonització a través de l'ús de les TIC atorgant així el Premi GrausTIC a l'Eficiència Energètica i la Sostenibilitat a través de les TIC

El CEO de Watteco Marcel Hidalgo comentava "Estem molt agraïts per aquest premi que reconeix la innovació i la feina ben feta per l'equip de Watteco de la mà amb el municipi de St. Feliu, ciutat on Watteco ha trobat una segona casa per poder desenvolupar, implementar i testejar la seva tecnologia que uneix energia neta, blockchain, i la moneda local de Sant Feliu". 

La jornada va finalitzar amb una foto de grup de tots els premiats on va quedar pal·lès que Sant Feliu té un ecosistema emprenedor jove, innovador i molt viu. Felicitats a tots els guardonats i els desitgem molts més èxits!


 

 

"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local."

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior