Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/02/2023 09:52:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Any 2009

 

El projecte Treball als barris va permetre articular les següents accions:

Treball als barris

Pla d'Ocupació "Promoció de l'autonomia personal"

Fins a 87 dels nostres veïns amb edat avançada o autonomia reduïda s'han beneficiat de la feina portada a terme per 8 auxiliars de la llar, que prestaven un servei de cura de la llar d'aquestes persones. Aquest Pla ha estat coordinat globalment per una treballadora social qui, conjuntament amb les esmentades treballadores de la llar i 3 auxiliars administratius, ha elaborat un exhaustiu informe sobre la situació i necessitats de la gent major de 75 anys tant als barris de Can Calders i La Salut com a la resta del municipi.

Treball als barris

Pla d'Ocupació "Manteniment i millora de la via pública"

Els 3 oficials de primera i els 4 peons de la construcció han treballat dur per condicionar i millorar globalment el nostre entorn urbà. Això s'ha traduït en actuacions com la millora de l'aparcament de Marquesa de Castellbell amb Sagrament, o la necessària instal·lació de pilones i reixes al nostre territori. Menció apart mereix tota la feina desenvolupada al carrer Francesc Mestres, que ha sofert una gran reforma integral a nivell urbanístic.

Treball als barris

Desenvolupament d'un Pla de convivència

La presència de mediadors interculturals ha servit, a més d'assessorar a comunitats de propietaris sobre bones pràctiques i subvencions disponibles, per articular sessions d'acollida a nouvinguts i reactivar diverses taules de participació ciutadana. Fruit del treball conjunt entre una d'aquestes taules i els dinamitzadors socioculturals s'ha aconseguit la producció del documental "Històries dels Barris".

Treball als barris

Pla d'Ocupació "Suport al comerç"

El dinamitzador comercial ha treballat estretament amb les entitats comercials de Can Calders i La Salut oferint, entre d'altres, suport a nivell comunicatiu i formatiu, així com ajudant en la tramitació efectiva d'ajuts i subvencions. Aquest últim fet concret ha propiciat que les associacions dels nostres barris siguin les úniques de Sant Feliu que han accedit a un programa específic de subvencions al comerç local de la Generalitat.

Treball als barris

Pla d'Ocupació "Suport a la gestió"

Una de les iniciatives amb més èxit ha estat la creació dels cursos d'Alfabetització digital i Iniciació a Internet, creades gràcies a la incorporació d'un dinamitzador digital. A més, al llarg d'aquests sis mesos la figura de la insertora sociolaboral ha estat clau per orientar en la recerca de feina de tots aquells veïns que han fet servir el Servei Local d'Ocupació, situat a l'edifici municipal de Can Maginàs.

Treball als barris

Contractació del tècnic responsable del component de desenvolupament local

El pla d'execució del tècnic AODL va seguir desenvolupant accions de diagnosi socioeconòmic dels barris, orientació, inserció laboral i qualificació professional, i promoció, difusió i modernització del teixit comercial de la zona.

Treball als barris  

Campanya de difusió de les actuacions

Gràcies a aquesta campanya es van desenvolupar estratègies i productes per promocionar projectes i actuacions inclosos en el Projecte d'Intervenció Integral de Can Calders i La Salut, com ara la Revista Fem Barri.

Salta a la part superior