Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
12/06/2024 18:09:46

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Parc de Collserola
Punts d'interès

Masies i Ermites Can Canaris

Can Canaris

L'origen de la masia de Can Canaris se situa al segle XVIII i el seu nom provindria del seu primer propietari i constructor, un senyor de les Illes Canàries.

Descripció

Can Canaris és una finca de 13 hectàrees situada en el terme de Sant Feliu de Llobregat. Va estar principalment dedicada a la plantació de cirerers encara que a l’actualitat no hi ha cap activitat agrícola. La masia es convertí en un restaurant als anys 80 però actualment està tancat.

L'origen de la masia de Can Canaris se situa al segle XVIII i el seu nom provindria del seu primer propietari i constructor, un senyor de les Illes Canàries. Des de llavors ha passat a mans diferents i ha sofert reformes importants com per exemple el 1879, quan es van afegir dues estàtues d’ocells canaris a l’entrada i una palmera. Sembla que els propietaris van fer fortuna a Amèrica i en tornar van realitzar aquestes obres.

Can Canaris és en realitat tot un conjunt amb forma de ferradura que consta d’una masia antiga (s. XVIII) i altres construccions més modernes (s. XIX - XX). La construcció més antiga és de planta rectangular amb planta baixa i pis i terrat a la catalana. El més habitual a les masies de l’època era destinar el primer pis a habitatge i la planta baixa a les feines pròpies del camp i estable, en el cas de no tenir-ne un d’independent.

El fet d’estar situada molt a prop del terme municipal de Molins de Rei fa que algunes fonts considerin que pertany a aquest municipi però el cert és que pertany al terme de Sant Feliu de Llobregat.

Fonts:

  • FERNÁNDEZ, Jesús; GIL, Juan Luís; MORENO, Rosa; PRATS, Anna (equip L'aladern). "Estudi de Collserola. Parts 1, 2, 3, 4 i 5". Sant Feliu de Llobregat: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1985.
  • ARES; Itinerari Castellciuró-Torre Abadal: 7 d’octubre de 1995. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Departament d’ensenyament. Sant Feliu de Llobregat. 1995
  • RASPALL, Alfons; Guia de Natura del Parc de Collserola. Consorci del Parc de Collserola. Barcelona. 2004

Enllaços:

Llistat punts d'interès:

Inici de Rutes per Collserola

Salta a la part superior